About

My name is Raymond Wardenær and I am now a retiree. I live in Oslo, Norway.
I worked for many years with the Norwegian Volleyball Association and photography has been a hobby since I bought my Kodak Baby Brownie as an eleven years old.
In this blog I will show you a selection of my images, from Oslo and other places.
I had articles from other areas, and you can still find them here:
A blog about volleyball is here.
Images from Grünerløkka.
Travels
Oslo
I have made some photo books, you can see them and buy them from Blurb.
You will also find me on Pinterest

The front header is a picture I took in the fifties, in The Royal Palace Gardens. The camera I used then was a Flexaret.

Email: rwardena@online.no

Advertisements

15 Comments on “About

 1. Hei Raymond, håper bloggen fortsatt er operativ… vil bare takke for en fantastisk opplevelse du ga meg: Bildet du tok av Kermas Auto-fasaden i 1957 viser med meget slitte, malte bokstaver på buen over bilverkstedfasaden: “Brødrene Volla…” fulgt av uleselige, mindre bokstaver. Men – det må ganske sikkert ha stått “Kassesnedkeri”, “emballagefabrik” eller lignende.

  Dette er det eneste bildet jeg har sett som dokumenterer at min oldefar og broren hans drev en slik fabrikk inne på området. Den opprinnelige ble antakelig oppført på 1890-tallet, men brant ned julaften 1914. Bare pipa sto igjen – muligens den var en “arv” etter teglverket som holdt til på området enda tidligere. Men en ny fabrikk ble reist – som for øvrig skal ha vært en av Nordens mest moderne av sitt slag. Hovedinngangen må utvilsomt ha vært den samme som Kermas Auto benyttet.

  Et pussig sammentreff var at jeg som ung hadde avisrute nettopp her i 1971-72, og Kermas var første abonnent på ruta. Men jeg så aldri de bokstavene – de var vel antakelig tatt av vær og vind på det tidspunkt, 15 år etter.

  Jeg kan knapt få uttrykt hvor glad jeg er for å ha oppdaget bildet ditt – om enn sent. Ikke minst i forbindelse med min egen slektsforskning.

  Du spør etter bilmerkene på bildet. I forgrunnen er en VW Type 1, og bilen bak den ser ut til å være en i dag meget sjelden, engelsk Jowett Javelin. Foran verkstedet står en Skoda 1200 helt til venstre, de to andre er Chevrolet’er hvorav den til høyre er eldst. Varebilen er en Renault Goelette, og det ser ut til at Georg må ha lastet den til bristepunktet! Helt til høyre i bildet står det enda en Chevrolet. Alle bilene ser ut til å være fra første halvdel av 1950-tallet.

  Vennlig hilsen
  Tor Ivar Volla

  • Så hyggelig at du likte innlegget mitt. Det kommer et oppslag om Kermas og Volla i en bok om min oppvekst på Grünerløkka som jeg arbeider med. Der blir det flere bilder fra småindustrien i gården. Jeg trodde kanskje jeg skulle ha boka ferdig før jul, men jeg begynner å tvile litt på det nå. Det må, når det er klar, bli solgt via internett, så følg med på mine sider!
   Jeg regner med at jeg kan bruke litt av det du har skrevet her i denne boka. Si fra dersom jeg ikke kan ta med det om brannen og litt. Det er sikkert interessant for eventuelle lesere.
   Vennlig hilsen
   Raymond Wardenær

 2. Hi.

  My name is Melvin Mena and i live in Costa Rica, Central America. I know Mr. Diego Lapera Sotolongo cuban former player in the 70 from Cuba National Team. He live now in Costa Rica and he not have acces to photos of hem, do you please if you have some send to me at melvinmena@aquasu.net . I am shore he will very happy.

  Best regards,

  Melvin Mena

  • Hello, Can I ask why you wrote to me? How do you know I have pictures of Lapega? And, it is much work to find these images and send them out. Best regards, Raymond Wardenaer

   From: Raymond Wardenær Reply-To: Date: Saturday 9 August 2014 23:57 To: Raymond Subject: [Raymond Wardenær] Comment: “About”

   WordPress.com

 3. Hei, Det var morsomt å lese en som deler min entusiasme for Hebridene og de andre øyene i vest! Mvh Kirsti MacDonald Jareg (“Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland”)

  • Det var hyggelig. Men har du lest reiseskildringen til øyene fra i fjor? Gå til Travels og deretter bla bakover.

   • Hei igjen, reiseskildringen din vekker mange minner fra øyene, både Hebridene, Orknøyene og Shetland. Så forskjellige de er! Og så fine bilder av uthus – det var en morsom serie! Hilsen Kirsti MacDonald Jareg

 4. Hallo Raymond.

  Jeg følger din blogg med stor entusiasme, og har noen spørsmål jeg vil stille deg.
  Nr 1. Hvor kommer utrykket “to, tre, osssi!” fra?
  Nr 2: Hvorfor er rotasjonen i volleyball fra 1-6-5-4-3-2, istedenfor 1-2-3-4-5-6? Og hvorfor er 1-2-3-4-5-6 i mot “klokken”?

  Venter i spenning!

  • Nr. 1: Det er et uttrykk jeg aldri har brukt, så det kjenner jeg faktisk ikke.
   Nr. 2: Men rotasjonen er 1-2-3-4-5-6. Serveren på serveplass er nr 1. Han/hun starter spillet. Og når laget har rotert så kommer neste spiller på serveplass, altså nr. 2. Vi snakker altså om rotasjonsrekkefølgen.

 5. Hei Raymond Wardenær,
  Fant lappen du hadde hengt opp på Deichmanske på Schous Plass. Da det er kjempeinteressant å se gamle bilder/lese historier fra Grünerløkka, var det gøy å ta en tur innom bloggen din.
  Beste hilsen Heidi/Helgesensgate

  • Hallo Heidi, det er så flott og inspirerendeå få slike meldinger som dette; å høre at noen er interesserti bloggen. Jeg lurer noen ganger på om jeg skriver “ut i det store intet”! Hvor i Helgesensgate holder du til? Har du lest alle de gamle postene? Jeg startet med et bilde av et lite Baby Brownie fotoapparat. Det er bare å gå nederst på hver side til “Previous entries”. Ha det bra!

 6. Hei! Flott blogg om Karlstadgt. 14, der jeg også vokste opp samtidig med deg, og jeg kan ennå kjenne luktene fra Freia og bakeriet. Foreldrene mine bodde der helt til byfornyelsen fant sted på 80-tallet.
  Hilsen Jorunn

  • Hei jorunn, det var jamen lenge siden! Det var hyggelig å høre fra deg. Nå har jeg akkurat vært på loftet og ryddet og lett etter gamle negativer. Dessverre fant jeg dem ikke der. Men følg med på bloggen framover, det blir mye stoff etter hvert.
   For to dager siden snakket jeg forresten med Tove, så hun er også tilstedeværende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: