Spurvehauk i Oslo – Sparrow Hawk in Oslo

Da jeg våknet en morgen og gikk inn i stua, ble jag vàr noe på balkongen min. En rovfugl satt på rekkverket. Jeg hentet kameraet og listet meg så nær at jeg fikk dette bildet! Jeg har aldri sett den sitte på noen annen balkong enn på vår, det kan nesten virke som om den visste at jeg var fotointeressert og ville posere for meg!
Dette var en spurvehauk som går under navnet Slottsparkhauken. Den jakter i hele området rundt her, og da den en dag hadde tatt en due på fortauet utenfor soveromsvinduet mitt i Pilestredet, kunne folk spasere forbi den uten at den var redd.

When I woke up one morning some years ago, I discovered a bird of prey sitting onn my balcony rail! I fetched my camera and managed this shot of the beautiful bird. It is known around here, and has got a name, the Hawk of the Palace Garden. It is a Sparrow Hawk, I believe, but I have only seen it hunt down pigeons.
I have never seen it on any other balcony here, I almost felt that it was posing for me, being interested in both birds and photography 🙂

hauk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

3 Comments on “Spurvehauk i Oslo – Sparrow Hawk in Oslo

  1. wow! for noen flotte, usedvanlige bilder! Det er bra han tar noen duer. Dem er det nok av. Så han lever nok et bra liv, Slottsparkhauken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: