Lohengrin og andre sjokolader

LohengrinDet var alltid litt spennende om jag hadde vært ute og syklet eller lekt andre steder enn hjemme i Karlstadgata når jeg fikk øye på den gamle Chevroleten utenfor porten vår. Da var nemlig min farfar og farmor på besøk. Og de hadde alltid med seg en sjokolade til oss brødrene. Siden de ikke hadde god råd, ble det ofte en av de billige sjokloladene, Hasla eller Riegel. Og det var flott! Noen ganger fikk vi også Lohengrin, en sjokolade som ikke var blant mine favoritter. Det sa jeg selvsagt ikke noe om. En ape er en ape, som de sier i reklamen.
Det er interessant å ha fulgt utviklingen av sortementet fra Freia og de andre sjokoladefabrikkene gjennom årene. Hasla og Riegel er borte, men Lohengrin holder fremdeles stand. Sammen med mange andre.

8 Comments on “Lohengrin og andre sjokolader

 1. Lohengrin falt heller ikke i min smak, fikk en larve i den kremen en gang. Men Daim derimot! Det var en favoritt, men så forsvant den en rekke år. Glad var jeg da den kom tilbake igjen.

 2. Var aldri noe glad i Lohengrin. Mandelstang har alltid vært min favoritt. Men det er mer godteri enn sjokolade.
  De lager fortsatt den også. Men omsetningen er nok ikke så stor. Noen ganger er den man får helt tørr og hard.

 3. I think I remember a Freia chocolate like this that had marzipan in it. Is this the one?

   • Yes. That’s it. And now that I think of it, the Marsipanbrød might have been made in Denmark. And, of course, there were marzipan pigs for Christmas!

   • Dallas, Marsipanbrød was made at Freia in Norway, and still is. But they also make Marsipanbrød in Denmark. And marsipangriser is typical for Chriostmas, that’s right! Do you miss them?

   • I do miss marsipangriser. Have never seen one over here.

 4. Lohengin ble laget av Freia til oppsetningen av operaen “Lohengrin” av Richard Wagner – på National Theateret, men dette wagnerproduktet er ikke like søt som sjokoladen. Hilsen Jarl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: