Nekrolog for Ketil

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet trekker ut med Ketils nekrolog i Aftenposten. Jeg presenterer den derfor her.
Den ble skrevet på hjemveien fra Sardinia av Gustav Schildt, Kristi Tenfjord, Arne Berge, Mette Bernhardsen, Lisbet Haaland, Toril Bang Lancelot og Liv Welhaven Steen.

Verdensborgeren Ketil Lehland døde på Sardinia 20. september 2013, 71 år gammel. Han fikk et kraftig hjerteinfarkt, og til tross for intense gjenopplivingsforsøk og rask profesjonell assistanse sto hans liv ikke til å redde. Vi var 18 venner fra mange land som var på en utflukt til Grotte di Nettuno i et opraktfullt vær. På veien opp igjen stoppet Ketils hjerte brått og hans reise i vår verden. Vi som kjente ham og reiste sammen med ham vil aldri glemme ham. Det vil være et stort tomrom etter ham i vår krets. Venner over hele verden gråter i dag, men vil minnes Ketil Lehland med glede og takknemlighet.
Ketil var en av dem som hadde reist verden rundt og besøkt flere land enn de fleste. Han var genuint opptatt av arbeid for barn, internasjonal forståelse og fredsskapende arbeid, noe som preget både hans yrkesmessige arbeid i Adopsjonsforum og hans frivillige innsats for bl. a. CISV (Children’s International Summer Villages), en organisasjon som han og vi, hans venner har  vært med i over 50 år. Ketil var en helt sentral person i CISV både i Norge og internasjonalt, og organiserte og deltok i uttalige leirer og møter gjennom alle år. Han var kunnskapsrik, inkluderende, leken og raus, en god venn for oss og svært mange andre. For sitt arbeid for barns rettigheter ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs orden.

Våre tanker går i dag først og fremst til hans sønn, Benjamin, og til alle de andre i hans nærmeste familie; Kirsten, Kristine, Javier, Jorge, Gabriela, Elias og Sol Mateo.

Bildet ble tatt 17. mai 2010 og viser Ketil med sin kongelige orden.

One Comment on “Nekrolog for Ketil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: