Det var her det startet…

gymsalenIkke så veldig spennende fotografi, kanskje, men i alle fall er det slik gymnastikksalen på Grünerløkka skole ser ut i våre dager. Det var altså her undertegnede startet sin volleyballkarriere. I 1952 må det ha vært.
Mens volleyballtreningen i Oslo i begynnelsen fant sted i kjelleren på Folketeaterbygningen på Youngstorget, ble den på femtitallet flyttet til min skole skole, nemlig Grünerløkka. AIL Varg hadde sine treninger der, felles for kvinner og menn. Varg var ellers en anerkjent svømmeklubb. En av guttene i min klasse, Storm Jensen, ble bedt av de voksne medlemmene i klubben om å ta med seg elleve andre gutter fra klassen for å starte opp med volleyball. Klubben trengte rekrutter. Her holdt vi på en stund, mens stadig fler falt fra, og den aller siste som ga seg var altså jeg, som skulle holde på med denne idretten i over femti år.
Jeg mener å huske at det hang bommer fra taket ganske langt ned, noe som ikke gjorde forholdene for volleyball optimale. På bildet kan vi imidlertid se at volleyball fremdeles er en aktivitet i dette litt trange rommet (det er ingen baklinje på banen, det er det ikke plass til).

Where it started. This is where I started to play volleyball! One of my classmates, Storm Jensen, was member of the swimming club, Varg. This club also had volleyball in their program, and when they needed some new recruits, Storm was asked to bring eleven of his classmates to form a junior team. A few stayed with the club for some years, but then I was the only one to reach senior level. And I stayed with the sport for more than 50 years, playing, coaching, refereeing and finally employed by the federation for 33 years.

8 Comments on “Det var her det startet…

 1. Hei Raymond. Som du sikkert vet skal det arrangeres Veteran NM i Kristiansand til helga 7-8 juni. Da hadde vi lyst å ha historiske bilder som kan rulle og gå på en prosjektor på banketten. Er det mulig å låne noen bilder av deg og hvordan kan vi evt gjøre dette? Du har jo så mange flotte gamle bilder av gamle helter.
  Hilsen Nina Berg, Nibe1@vaf.no

  • Det ble feil i oversettelsen, veterinær skal være vet..

  • Nina, du kan bare gå inn på mine historiske sider og hente bilder der der. Husk å hente ut den store utgaven.
   Hilsen Raymond

 2. Varg er stadig en anerkjent svømmeklubb, om enn ikke av de største.

 3. There should a sign in that gym: Here, Raymond Wardenaer’s volleyball career started.

 4. Jeg var en gang i en gymsal (tror jeg dømte) der baklinjen var malt 30-40 cm oppe på veggen…. Så når ballen smalt i veggen under eller på streken, var den god….
  Det viktige var at de kunne spille volleyball også der det ikke var store nok baner…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: