Nå har de murt inne frøken Nordli!

NordliJeg var en tur på Grünerløkka i dag. Mange forandringer! Melkebutikken til Nordli, en veldig viktig institusjon for alle som bodde rundt, er nå borte. Hele butikklokalet er murt igjen og innenfor har det blitt en leilighet. Først tok de lokalene til tinnsmed Omvik ved siden av, nå altså melkebutikken. Og det er ikke alt! Mer stoff i dagene som kommer…

Our milkshop is gone! The corner shop has now become living quarters. Like the workshop of the tinsmith, Mons Omvik, beside it. It does not end there. Just watch this web.

Advertisements

3 Comments on “Nå har de murt inne frøken Nordli!

  1. På hjørnet av Birkelundsgata og Helgesensgate var “min” melkebutikk på 70-tallet, drevet av to trivelige damer fra Rogaland. Når jeg kom innom på vei hjem og skulle kjøpe melk og brød kunne de opplyse at det trengte jeg ikke, for “fruen” hadde alt vært der!

  2. Det vinduet lavt nede ved fortauet til venstre, gir meg en fornemmelse av at denne leiligheten også har en underetage (utbygd kjeller).
    Ser ingen annen grunn til den type vindu der enn som en eventuell rømningsvei, som sikkert måtte til for å få brukstilatelse.
    Lengre bort i Karlstadgata (i vår) nr. 14 er det en slik kjelleretage til venstre for porten, som er en utvidelse av leiligheten i første.

  3. Hei Raymond! Fru Nordli deler en hård skjebne med mange andre “melkebutikkdamer”, bl.a. fru Hansen og fru Olsen på Torshov. Hilsen Jarl, fortsatt “melkepus”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: