Hvem, hva, hvor og når?

Her er et bilde. Det gjenstår bare noen vettuge kommentarer. Jeg flytter kommentarene hit denne gang.
Trond Indrebø Hovland:

Vi ser i hvert fall Stein Atle Lie søke dekning i midten. Omgivelsene er uomtvistelig Ekeberghallen. Vi får tro det angripende lag er Alvesta, som reklamen insinuerer, og SAL representerer jo som alle vet Nyborg, eller Ulriken som eg tipper laget het på denne tiden. Spiller nr. 11 er kanskje Arne Geir Sannarnes?

Dommern:

Starter med noen opplysninger kanskje; Virker kjent sted, nemlig innerste baner i Ekeberghallen, antyder altså da Ekeberg Cup, tidsmessig så er det vel før 1990 – det var nemlig året DnC og Bergen Bank slo seg sammen til DnB – sett utifra det ene lagets sponsor!
Advertisements

9 Comments on “Hvem, hva, hvor og når?

 1. Alvesta var ett av flere svenske topplag som var faste gjester i EC. De vant så vidt jeg husker to ganger og hadde også et finaletap mot Nyborg/Ulriken. Sterkest svensk representasjon var det det året Sverige ble nummer to i EM på hjemmebane – da manglet bare to av de svenske landslagsspillerne i EC (“Bengan” var den ene). Eliteklassen i EC holdt i det hele tatt godt nivå i de årene 🙂 Det var også på denne tida (husker ikke nøyaktig år) at deltakerrekorden ble satt med 342 lag i kampoppsettet.

  • Ja, takk for all innsatsen fra dere, Jon. Synd Ekeberg Cup ikke finnes i en slik utgave lenger. Jeg tror utlendingene satte pris på å komme en tur til Oslo også.

 2. Jeg tror ikke det er 1989, for da kan jeg ikke huske at PA Sääf slo forbi meg i blokk! Dessuten hadde jeg noe rusk (dvs bart) i 1989. Da er det enten 1988 – eller kanskje til og med 1987. I 1989 tror jeg vi vant mot Alvestad – og spilte finale mot Praha, som vi tapte 3-1 (Ivar?)

   • Aaah! 🙂 Takk Raymond.
    Forresten utrolig artig med alle dine historiske gamle referat, innslag etc etc og selvsagt bilder (både nye og gamle), selv om man ikke alltid kan (eller tar seg tid til å) kommentere dem.

   • Tror 1986 er riktig. Bak til høyre sitter noen gamle BSI- og Ulrikengutter, fra venstre Kjell Naas, Per Erik Bjerke, og Ståle Johansen. Jeg husker dette fordi jeg tror jeg sitter akkurat utenfor bildet ved siden av Ståle Johansen. Vi stilte den gangen med det “yngre veteranlaget” IU 25 (“ingen under 25”) med “acefal maktstruktur” og slo langt yngre mennesker høyt opp i divisjonene langt ned i støvlene. Ståle Johansen kjørte jo sitt legendariske og usannsynlige opp-ned XY-fingerslag fra punghøyde den gangen (vitenskapelig omtalt i Volleyballnytt fordi dommerne ikke skjønte hva han gjorde og blåste for sikkerhets skyld…), slik at blokken løp til feil side av nettet. Dermed kunne vi roofe uten å bli forstyrret. Torbjørn Alme sa forresten det var greit med acefal maktstruktur, så lenge han fikk være sjef….
    Mvh Gunnar Sunde

 3. Ja, Arne Geir var alltid nr. 11 på Ulriken. Og spilleren på Alvesta kan være PA Sääf. I så fall er bildet trolig tatt senest 1989, for etter det ble Sääf proff og spilte utenlands i nærmere 15 år. Blant annet spilte han sammen med Asbjørn Vølstad på det som var Tysklands beste lag på den tiden, Hamburger Sportverein. Senere ble det mange år i Italias øverste serie. Sääf er spilleren i Sverige med flest landskamper, 394. For tiden trener han Hylte/Halmstads to elitelag.

 4. Vi ser i hvert fall Stein Atle Lie søke dekning i midten. Omgivelsene er uomtvistelig Ekeberghallen. Vi får tro det angripende lag er Alvesta, som reklamen insinuerer, og SAL representerer jo som alle vet Nyborg, eller Ulriken som eg tipper laget het på denne tiden. Spiller nr. 11 er kanskje Arne Geir Sannarnes?

 5. Starter med noen opplysninger kanskje; Virker kjent sted, nemlig innerste baner i Ekeberghallen, antyder altså da Ekeberg Cup, tidsmessig så er det vel før 1990 – det var nemlig året DnC og Bergen Bank slo seg sammen til DnB – sett utifra det ene lagets sponsor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: