Litt mer volleyball historie – mørke skyer nærmer seg

Historie kan kanskje bli for gammel. Mine referat fra møter i kvinneutvalget i AIF for volleyball er tydeligvis av den kategorien, for det er null respons, i hvert fall ingen kommentarer.  men jeg prøver litt til med kuriose sitater fra møtene. Og nå er vi faktisk kommet til den måneden og det året  jeg ble født 🙂
Det var nok en del diskusjon rundt dømmingen av slag allerede i starten. Eller kanskje vi kan gjette at det var enda større diskusjoner enn i de senere tiårene.
29.9.1939 finner vi blant annet følgende:
Refr. svar som er sendt til Telemarl A.I.K ang. deres henvendele til oss om dømmingen ved turneringen og holling på ballen.
På samme møte:
Oline Pedersen spurte om hvor mange ganger en dommer skulde blåse til utspill (serve, red. anm.).Hun hadde ved A.T.F.s pokalturnering vært brent av at utspilleren ventet med å spille ut på grunn av vinnen, selv da hun hadde blåst 3 ganger. Etter en diskusjon blev det besluttet at når dommeren har blåst 2 ganger i værste tilfeller 3 ganger kan utspilleren miste utspillet.
Utøya dukker også opp i referatene.
9. november 1939:
Det blev drøftet spørsmål om en internasjonal landsleir for kvinner på Utøya i tiden Juli mnd. eller efterfølgende A.I skollen som holles på samme sted.

I januar 1940 kom det et brev fra Norges Landsforbund for Idrett med følgende innhold til Ambjørg Bråthen, formann i AIFs kvinnekomite:
Landsforbundets komite for kvinneidrett, hvor undertegnede er formann, skal ha møte førstkommende onsdag kl. 15 hjemme hos formannen privat Neuberggaten 4, 4. etg.
På grunn av krise-situasjonen vil vi ta opp spørsmålet om en kvinnes beredskap, samt øvelser til hjelp for luftangrep etc.
Vi vilde sette pris på om De kunde være tilstede så vi kunde oppnå ett samarbeid med deres komie i denne sak.
Ærbødigst
Komiteen for kvinneidrett
Tordis Bergquist Andresen
To dager senere mottar Ambjøg brev fra Arbeidernes Idrettsforbund underskrevet Carl Olsen der Ambjørg bes sette seg i forbindelse med kontoret (Aune eller Hofmo) “slik at du er orientert med hensyn til A.I.F.s og Arbeidsersanitetens stilling til slike tiltak”.

Advertisements

One Comment on “Litt mer volleyball historie – mørke skyer nærmer seg

  1. Mørke skyer nærmer seg… – rart og lese dette om sin egen idrett….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: