Første lokale for innendørs volleyball?

Det kan hende at dette er åstedet for de første innendørstreningene i volleyball i Norge. Ifølge historien, var det her Rolf Hofmo lot kvinnelige spillere i AIF prøve seg på volleyball, eller nettball som det het i begynnelsen. Han hadde akkurat vært på besøk i Sovjet og fått demonstrert idretten der. Rolf Hofmo var leder av AIF, Arbeidernes Idrettsforbund, og var hovedmannen bak utbyggingen av svømmehaller her i landet.
Dette bildet er tatt i dag, i garasjen under FolketeaterbygningenYoungstorget i Oslo. Vi kan ikke si at det var akkurat her de trente, vi vet bare at det var i kjelleren og at det var ganske lavt under taket, Bygningen var nettopp satt opp, og det var sikkert ingen biler som trengte plass i denne garasjen da.
Jeg var så heldig å komme i kontakte med Steinar Saghaug, som har ansvaret for huset. Han peker på dette bildet på endel rør i taket som ikke var der i begynnelsen, slik at det nok var litt bedre å spille der den gang, altså i 1935.

First venue for indoor volleyball in Norway? Well, we don’t know for sure. What we know is that some women started to practice volleyball, or netball as they called it in the beginning, in the basement of the building belonging to Arbeiderpartiet, the Norwegian Labour Party. The building is situated at Youngstorget in Oslo. I weas admitted down there today, and the area now used as a garage, probably was the best place for volleyball, even if the height is not quite according to the rules. Mr Steinar Saghaug is pointing at construction that were not there in the beginning.

Advertisements

One Comment on “Første lokale for innendørs volleyball?

  1. Pingback: Det var her det startet… « Raymond Wardenær

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: